Er du på jakt etter forbrukslån eller har du allerede tatt opp ditt første forbrukslån bør du lese igjennom denne listen av tips og råd. Det er mye å tenke på når du tar opp billig forbrukslån. Denne listen er derfor en viktig sjekk for deg som skal ta opp eller allerede har et forbrukslån.

Effektiv rente

Den effektive renten er den viktigste. Denne renten baker inn alle kostnader som har med lånet å gjøre. Avgjør derfor hvilket lån du tar opp ved å velge den laveste effektive renten. Du må holde deg langt unna det banken kaller sin beste rente. Denne renten er nominell og tar ikke inn over seg alle kostnadene som legges på lånet.

Betal på lånet

Det er viktig at du betaler på lånet hver neste måned samtidig som du betaler ned lånet så fort som mulig. Jo fortere du betaler jo billigere blir lånet. Mange banker gir deg mulighet til å droppe avdragene, altså være avdragsfrie. Avdragsfrie forbrukslån er dyrt og du må passe på at du holder deg unna disse. Mange banker og lånetilbydere har også mulighet til å gi deg avdragsfrie måneder årlig. Dette spiller på det samme som avdragsfrie lån. Vær på vakt.

Snakk med banken

Banken er der for å hjelpe. Banken er din venn og vil det beste for deg. De har ingen ønske om å sende ut masse inkassovarsler slik at du får problemer. Får du ikke betalt på lånet ditt er det beste å ringe banken. Snakk med banken din og forklar hva som er problemet. Banken vil da hjelpe deg å komme med forslag. Enten at du får en avdragsfri måned eller at du får andre fordeler. Det kan også hende at du kan sette nedbetalingstiden til noe lengre eller at du betaler det du kan til neste måned.