Vi følger alle med på Bitcoin og vi kjenner nå alle Bitcoin. Bitcoin er en valuta som kunnes finnes i den digitale verden. Valutaen er desentralisert, med andre ord, ikke kontrollert av et organ. Det er ingen sentralbank som styrer Bitcoin. Det betyr at det er markedet som styrer Bitcoin prisen. Dette er en stor fordel da vanlig valuta blir daglig manipulert av sentralbanker rundt omkring i verden.

Sentralbanker er fortalt hvordan valutaen skal ligge. De blir bedt om å holde kursen på visse nivåer sammenlignet med andre valutaer. Dette gjør banken ved å manipulere markedet som følger valutaen. Sentralbanken kan regulere renten. Renten styrer hvor mye pengene koster deg og meg å kjøpe. Er renten høy koster det mer for pengene. Da ønsker vi ikke å ta opp så mye i lån, samtidig som flere investorer ønsker å kjøpe mer valuta slik at de kan få mer i rente på å holde på pengene.

Sentralbankene kjøper også valuta selv

Ønsker de å styre kursen på valuta kan de kjøpe eller selge sin egen valuta. Dette er ganske vanlig og de fleste sentralbanker har egne programmer hvor de hver dag kjøper et visst antall penger for å holde en viss kontroll på hvordan kursen på sin valuta utvikler seg mot kursen på andre valutaer.

https://kjopebitcoin.com/