Det finnes mange typer lån. Det er lån for alle typer varer vi kjøper nå om dagen. Det er huslån, bobillån, motorsykkellån og reiselån. Det finnes ingen grenser på hvor mange lån du kan finne. Poenget med alle er det samme, du får penger og så må du betale pengene tilbake med en avanse til den banken som har lånt deg pengene. Har du ingen penger å betale tilbake med så får du fort et veldig stort problem privat. Det er derfor veldig viktig at du betaler tilbake lånet så fort du bare kan.

Betal månedlig

Den beste måten å betale tilbake et lån på er å betale den månedlige fakturaen. Klarer du dette uten noen problem har det løst det første og det største problemet. Det er viktig at du betaler tilbake lånet månedlig og på tiden. Det gjør det lettere for deg og lettere for meg. Når lånet først betales månedlig bør du sjekke om du har mer penger til å betale på lånet på enn hva du gjør månedlig.

Sett opp en oversikt over alle dine kostnader og inntekter. I denne oversikten kan du fort se hvordan du bruker dine penger. Har du penger til overs hver måned bør du bruke litt mer penger på å nedbetale lånet. Du kan spare mye penger på å nedbetale på 3 år istedenfor 4 år. Har du ingen ekstra penger hver måned til å betale litt ekstra bør du ta en titt på hvor mye penger du bruker hver måned. Det kan hende at du bruker mye penger på ting som du faktisk ikke trenger å bruke så mye penger på. Tenk for eksempel på hvor mye penger du bruker på mat eller annet. Går du ut og spiser ofte eller liker du å stikke på kino. Hvis du bruker 1000 kroner hver gang du og din kone går ut, så blir det fort mye penger hvis dere gjør det flere ganger i uken.

Prioriter nedbetaling

Det er stor forskjell å betale månedlig på lånet og prioritere nedbetaling av et forbrukslån. Når du prioriterer så velger du bort forskjellige aktiviteter sammenlignet med hva du helst ville gjøre. Det kan være smertefullt å prioritere nedbetaling av et forbrukslån. Du må kanskje ikke drikke så mye hver gang du er ute, eller så må du kanskje droppe og spise lunsj hver dag på kafeen på jobben. Det er i de små detaljene at du merker hvor mye penger du faktisk bruker.

Alle vil bruke penger og få vil spare de. Du må huske på at du tar opp lånet fordi du ønsker noe. Hva du ønsker er det kun du som bryr deg om. Banken bryr seg ikke om hva du kjøper og hva du vil ha pengene til. De bryr seg kun om at du betaler tilbake. Det er derfor viktig at du tar opp lånet fordi du må og bruker det på noe smart.